SPHERA EVO z vgrajeno popolno invertersko tehnologijo, katera zagotavlja dobro počutje posameznika in okolja, zmanjšuje porabo in uporablja obnovljive vire energije ter popolnoma zadosti potrebam družinske hiše s srednje-nizko porabo energije.

SPHERA EVO je predstavljen v novi zasnovi, zahvaljujoč estetskemu videzu pa ga je mogoče enostavno vključiti v vsak bivanjski prostor. SPHERA EVO je prva naprava nove linije izdelkov visokega dizajna (ALTO Design), ki povzema koncepte svežine in čistosti blagovne znamke Clivet. Na voljo so štiri velikosti od 4 kW do 10 kW.

Zahvaljujoč namenski aplikaciji, ki je na voljo za pametni telefon je mogoče enostavno upravljati glavne funkcije toplotne črpalke, na primer načrtovanje sistema in ogrevanje sanitarne vode.

SPHERA EVO omogoča ogrevanje, hlajenje in proizvodnjo sanitarne tople sanitarne vode do 55°C, s širokim razponom delovanja (od -25°C do + 43°C zunanje temperature zraka). Da bi zadovoljili vse aplikacije in možnosti namestitve, ponuja tudi nove funkcije, kot so dvojna nastavljena vrednost ogrevanja, možnost nastavitve klimatskih krivulj pri ogrevanju in hlajenju ter tiha funkcija za nočno delovanje.


Novo hladilno sredstvo R32: več pozornosti do okolja

Novi sistem SPHERA EVO je trajnostna rešitev za klimatizacijo in proizvodnjo sanitarne tople vode, zahvaljujoč uvedbi okolju prijaznega hladilnega sredstva R32, z GWP (potencial globalnega segrevanja) -70% v primerjavi s hladilnim sredstvom R-410A. Clivet je bilo med prvimi podjetji na trgu, ki so sprejeli to rešitev. S to uvedbo se je uveljavil na tržišču pri uporabi novih tehnologij in je pozoren na okoljsko problematiko.

Vrhunska zmogljivost v razredu A

Izboljšane zmogljivosti zagotavljajo razred A+++ pri ogrevanju pri nizki temperaturi (35°C oskrba z vodo) in sezonsko učinkovitost za pripravo tople sanitarne tople vode na vrhu razreda A+ s profilom L.

Velika vsestranskost uporabe za vse vrste sistemov:

  • visoko učinkovita obtočna črpalka s spremenljivo stopnjo pretoka
  • vgrajen 3-potni ventil za upravljanje sanitarne vode
  • integriran 190-litrski ali 250-litrski sanitarni rezervoar
  • 40-litrski zalogovnik (dodatek)
  • komplet za upravljanje dveh hidravličnih krogov z različnimi temperaturami (dodatek)
  • Drain-back solarni sistem, integracija za toplo sanitarno vodo (dodatek)
  • SG Ready – pripravljen za povezavo s pametno mrežo
  • Wifi povezava z namensko aplikacijo